Wanneer heb jij voor het laatst gecontroleerd hoe goed jouw woning weerstand biedt tegen inbrekers? Waarschijnlijk is dit of heel lang geleden, of je hebt het nog nooit gedaan. Je bent niet de enige. Heel veel mensen hebben geen idee van het feit dat hun woning heel eenvoudig te betreden is door mensen met verkeerde bedoelingen. Je loopt daarmee risico’s die je niet zou willen lopen. Niet alleen kan het gebeuren dat je waardevolle spullen gestolen worden, maar ook loop je het risico dat je verzekering de schade niet zal dekken omdat je woning niet goed beveiligd was. Kijk daarom eens wat een slotenmaker voor je kan doen. Deze kan namelijk de veiligheid van je woning aanzienlijk opschroeven. Wij laten je zien hoe.

Nodig dieven niet uit

Als jij denkt dat het voldoende is om een slot op je deur te hebben om dieven buiten de deur te houden, dan heb je het helaas mis. Dieven van vandaag de dag zijn ook niet van gisteren en zij weten precies wat zij moeten doen om oude sloten open te breken. Je zult verbaasd zijn hoe eenvoudig dit gaat. Zorg er daarom voor dat je eens naar je sloten laat kijken door een specialist. Deze kan je vertellen of deze sloten nog weerstand kunnen bieden aan mensen met kwade bedoelingen, of dat ze weerloos zijn. Is dat laatste het geval, vraag de slotenmaker dan om te zorgen dat de sloten vervangen worden. Kijk eens of een driepuntsluiting iets voor je is. Dit slot is heel moeilijk open te breken waardoor je er dus zeker van kunt zijn dat je geen ongenodigde gasten in je huis zult krijgen.

Vergeet de ramen niet

Het komt regelmatig voor dat mensen veel aandacht schenken aan de sloten die zij op hun deuren hebben en daar veel geld in steken, maar vervolgens vergeten dat zij ook ramen hebben. Dieven zijn heel erg gericht op ramen omdat deze net zo goed als een ingang kunnen dienen als een deur. Daarbij zijn ramen vaak slecht beveiligd. Vraag daarom eens aan een slotenmaker wat deze aanbeveelt wanneer het gaat over het sluiten van de ramen. Vaak kun je met een aantal eenvoudige ingrepen zorgen dat je ramen geen toegang meer verlenen tot je woning.

Wat als je zelf niet meer in je woning kunt komen?

Soms kan het gebeuren dat je zonder sleutels het huis uitloopt en de deur in het slot valt. Dat kan een probleem zijn want dan kom jij ook zelf niet meer in je woning. Ook in dat geval is de slotenmaker je grootste vriend. Deze kan snel langskomen om de deur voor je te openen. Negen van de tien keer kan deze dat doen zonder schade aan je deur toe te brengen.