Biologisch leven wordt steeds belangrijker voor mensen. Het is daarom ook niet vreemd om te bedenken dat er steeds meer producten op de markt komen die biologisch zijn. Een daarvan is koffie. Je zou kunnen bedenken dat koffie al biologisch is, door de ingrediƫnten waar het van gemaakt wordt. Niets is minder waar. Er zijn namelijk manieren om koffie te verkrijgen op de meest biologische manier. Maar hoe krijg je dat daadwerkelijk voor elkaar? Na het lezen van onderstaande informatie weet jij precies waarom deze koffie biologisch wordt genoemd.

Op een andere manier geteeld

Biologische koffie wordt gemaakt van dezelfde koffiebonen als andere soorten koffie. In tegenstelling tot de meest verkochte merken wordt er bij de teelt echter geen gebruik gemaakt van kunstmatige en chemische meststoffen of andere bestrijdingsmiddelen. In tegenstelling daarvan wordt er juist natuurlijke mest of organische compost gebruikt, waardoor de grond extra vruchtbaar wordt. Ook ga je hier geen kleur-, geur- en smaakstoffen in terugvinden. De bonen zijn hierdoor veel gezonder dan wat je bij andere merken in de supermarkt terug gaat vinden en kunnen daarbij ook een geheel nieuwe smaakbeleving met zich meebrengen.

Een goede bijdrage aan de natuur

Biologische koffie worden dus op een geheel natuurlijke manier geteeld. Doordat er geen pesticiden en insecticiden gebruikt worden, heb je ook een gezondere oplossing. Tevens worden de koffieplanten omringd door bodembedekkers en schaduwbomen, waardoor er nooit te veel zonlicht of vocht op de planten kan komen. Deze rijke en gezonde manier van telen brengt niet alleen voordelen voor de plant zelf met zich mee, maar ook voor de omgeving. Door biologisch te gaan leven heb je dus ook een goede bijdrage aan de natuur gedaan. En je weet precies hoe jouw koffiebonen geteeld zijn tijdens jouw volgende kopje koffie.