Thuiskomen is altijd prettig, en al helemaal wanneer er alles aan gedaan is om de woonkamer of keuken zo esthetisch en sfeervol mogelijk in te richten. De woonkamer is natuurlijk de plek waar de meeste tijd wordt doorgebracht, en misschien kan het allemaal nog net even mooier en gezelliger. Wij hebben wat tips om een fijne en warme sfeer te creëren.

Gebruik warme kleuren en ronde vormen.

De meest eenvoudige manier om de woonkamer meer sfeer te geven is met een pot verf. Geef je muren een warme kleur en voilà, direct al meer sfeer. Kies bijvoorbeeld voor wat bruintinten of wat donkerrood voor een aangenamere uitstraling.

Het kan natuurlijk zijn dat je keuze voor een bepaalde inrichting beperkt wordt door een kleine woonkamer. Verder doen de rechte hoeken die de meeste huizen nu eenmaal hebben vooral ‘geordend’ en dus niet gezellig aan. 

Probeer wat ronde vormen te gebruiken om een ruimte ‘zachter’ en uitnodigender te maken. Een simpele ronde poef of een rond bijzettafeltje kunnen al snel het verschil tussen een ‘koele’ en ‘warme’ sfeer zijn.

Harmonie en accessoires.

Is de juiste kleur en zijn de ronde vormen nog niet met elkaar in balans? Dan kan er met harmonie en met accessoires nog meer stijl worden gegeven aan de woonkamer.

Het creëren van harmonie betekent zorgen voor eenheid en terugkerende effecten. Bijvoorbeeld door patronen te gebruiken in diverse kleuren die in de hele kamer terug te vinden zijn. 

Het echt aankleden van de woonkamer vindt plaats door verdere decoratie middels het gebruik van accessoires.  Denk bijvoorbeeld aan een paar planten, een paar kandelaars en andere objecten om de inrichting echt ‘af’ te maken.

Het juiste licht.

In het jaar 1879 was het Thomas Edison die als eerste een werkende en betrouwbare gloeilamp wist te produceren. Hij wordt dan ook beschouwd als de uitvinder van de gloeilamp

Zonder de lamp wordt een van de basiselementen gemist voor een gezellige inrichting. Denk goed na over wat functioneel licht moet zijn en wat sfeerverlichting. Spotjes in het plafond, een mooie hanglamp, een wandlampje of een tafellamp kunnen een wereld van verschil maken. Veel designers proberen de ideale balans te vinden tussen licht en omgeving. Er is verder een ruim aanbod van verschillende stijlen, zoals klassieke lampen, rustieke  llichtpunten, Light Point lampen en retro lampen. Overweeg goed welke lampen er gebruikt gaan worden want verlichting is onmisbaar. Niet alleen voor de sfeer, maar ook om te lezen en te koken. Verlichting kan je interieur maken of breken.