Een smart home systeem staat bij veel mensen op het wensenlijstje. Met een simpele app of stembediening bestuur jij al je apparaten. Dit maakt je leven dus een stuk makkelijker!

Smart home  

Smart home producten werken met een app of slimme speaker die je kan besturen met je stem. Als je een slimme speaker hebt, kun je deze ook vragen stellen. Dit kunnen vragen zijn waar je simpelweg het antwoord op wil weten of vragen die het smart home systeem voor je op kan lossen. Bijvoorbeeld om het licht uit te zetten als je smart home is gekoppeld aan de lichtschakelaars. Of om je nieuwste e-mails voor te lezen als de smart home ook is gekoppeld aan je smartphone. Je kan ook andere apparaten in huis verbinden met smart home, zoals je televisie.

In een smart home kunnen apparaten met elkaar communiceren, omdat ze allemaal verbonden zijn aan het ‘Internet of Things’. Je huis wordt hierdoor een stuk intelligenter. Denk aan de koelkast die je automatisch een boodschappenlijstje toestuurt of je koffiezetapparaat die automatisch koffie maakt wanneer je wekker afgaat. Misschien kunnen we in de toekomst nog wel een stukje verder denken en komt er ook betaalbare raamdecoratie die je kan aansluiten op je smart home. Hoe lekker zou het zijn als de gordijnen in de kinderkamer vanzelf opengaan om ze te wekken? Of wanneer je gordijnen of jaloezieën in de woonkamer ’s avonds automatisch dichtgaan voor dat beetje extra privacy? Wij kunnen in ieder geval niet wachten op de nieuwe ontwikkelingen van smart home systemen!

Voordelen

De voordelen van smart home hebben we nog even voor je op een rijtje gezet:

  • Je bedient al je apparaten in huis gemakkelijk met je stem of een app.
  • Je kan video’s van je telefoon naar je tv casten.
  • Je kan muziek afspelen in elke kamer met behulp van bluetooth.

Nadelen

Ook heeft smart home wat nadelen:

  • Het is best een klus om alle apparaten met elkaar te verbinden.
  • Er is in Nederland nog geen mogelijkheid om te bellen met smart home.

Soms kan het zijn dat het apparaat je opdracht niet begrijpt.