Wanneer je een webshop gaat starten of gewoon een pakketje moet versturen dan is het handig om te weten hoe je dit moet aanpakken! In dit artikel een aantal tips over waar je op moet letten bij het versturen van pakketjes.

Kies voor de juiste verpakking

Het kiezen van de verpakking is afhankelijk van het soort product dat je wilt versturen. Het is belangrijk om de juiste afmeting van de verpakking te selecteren, omdat vaak geldt: hoe groter de verpakking hoe duurder. Het heeft daarnaast ook geen nut om voor een grote verpakking te kiezen bij kleine producten, omdat dit onnodige ruimte inneemt bij het transport.

Voor kleine producten kun je er daarom voor kiezen om te verzenden in een (bubbel)envelop. Bij kwetsbare producten is het wel verstandig om te kiezen voor een iets ruimere verpakking zodat er nog ruimte is voor vulmateriaal zoals maïs of bubbelplastic.

Verzendlabel

Een verzendlabel koop je bij de partij die jouw pakketje(s) gaat versturen. Je kunt deze thuis uitprinten en vervolgens met tape op het pakketje plakken. Je kunt er ook voor kiezen om het verzendlabel uit te printen op een sticker. Dit kun je doen met behulp van een zogenaamde “labelwriter” die het gekochte label op de sticker print. Er zijn talloze aanbieders van speciale verzendlabel stickers (zoals bijvoorbeeld crazylabels.be).

Dit soort websites bieden doorgaans verschillende formaten en kleuren van labels aan. Let wel op dat je ook de labelwriter aanschaft! Verzendlabel stickers zorgen voor een professionele uitstraling en zijn dus zeker een aanrader wanneer je een eigen winkel of webshop hebt of start.

Overige tips

Vergeet bij het verzenden van een pakketje zeker niet om het retouradres te vermelden. Wanneer het adres niet klopt, het afleveradres vervaagd is, of iemand het pakketje niet in ontvangst wil nemen, dan komt het tenminste weer op de juiste plek terecht. Wanneer de verzending van het pakket online geregeld wordt, dan komt het retouradres sowieso op het label te staan.

Als laatste een bonustip: gebruik een “bedankt” sticker of een sticker van jouw bedrijf bij de opening van het pakket. Dit geeft een professionele uitstraling aan je bedrijf en het pakket dat je verstuurt! Vergeet na het toepassen van deze tips niet het pakketje naar het pakketpunt te sturen, want dit is natuurlijk cruciaal!